By: maz arifa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 5-Aug-2008 06:12 Email | Share | | Bookmark
-- Family Day : PD --



Wednesday, 14-May-2008 07:30 Email | Share | | Bookmark
--Wedding Lagi--

Quote:
Salam.. dah lama tak buat entry baru..bz la beb..

10.05.08

Last week aku telah dipaksa rela oleh ayah ku untuk mengikuti dia pegi ke kenduri anak kawannya. Aku kenal jugek ngan kawan dia nie, sbb masa nak interview masuk keje kat sini dulu.. dia adalah salah seorang panel penemuduga. Oleh kerana ayah aku tak berapa fasih la jalan nak ke kelana jaya tu, jadi aku la yang menjadi tukang tunjuk jalan.. Bila dah sampai sana, terpaksa la aku menunggu dia bersembang-sembang ngan kawan-kawan lama dia yang dah lama sgt tak jumpa. Maklum lah sejak masuk KOP nie (Kelab Orang Pencen), dah lama sgt tak jumpa kawan-kawan nye yang dah join KOP dan juga yg menunggu masa nak join KOP Dah lepas sembang-sembang tu, leh pulak jadik penyambut tetamu. Sabo je la.. Dalam keboringan, sempat jugak la aku snap piccas, tapi guna kamera phone je la..gambo x cantek mana pon.

So the brides and grooms (2 pasang pengantin adik beradik) menggunakan warna purple. Ingat tak masa wedding kawan aku 2 minggu lepas tu? depa pun guna warna ungu sebagai warna tema dorang kan? Agaknya taun ni warna ungu jadi warna tema kot.. we'll see.. sebab aku pun ada banyak lagi jemputan kawin untuk taun nie..

So, for the brides and the grooms..selamat pengantin baru dan semoga berbahagia selamanya.







Monday, 5-May-2008 06:52 Email | Share | | Bookmark
-- Wedding Madi & Ina --

 
 
Quote:
Hari-hari buat entry jalan-jalan je kan, ari nie plak aku buat entry wedding my friend, Madi. Madi nie kawan lamaaaaaaaa sgt since kitorg darjah 1 lagi (1987). So dah almost 21 years dah kitorg kawan.. dr sekolah berhingus lagi sampai la skang memasing dah kawin.

So, back to bride n groom.. Selamat Pengantin Baru dan Selamat Menempuhi Alam Baru buat kedua-dua mempelai. Wow purple lagi..

p/s : Sori kualiti gambo yang x memuaskan. Jurugambo amatur la katakan..






Monday, 28-Jan-2008 06:31 Email | Share | | Bookmark
-- Hari Minggu di kampung --

Quote:
HalooOooo.. lamanye aku tak update fp aku ni.. ntah aa kebelakangan ni susah gile nak upload gambo.. tatau la maybe line internet kat opis aku ni amat la 'laju'..jadi nak upload gambo pun dh jadi malas.

Neway, minggu lepas aku balik ke kampung hubby untuk melawat mertua. Macam biasa la bila dah balik kampung, aku mmg sibuk nak jalan-jalan keliling kampung. Maklum la, kampung hubby ni kat bawah gunung, suasana memang sejukkk je pagi-pagi.. ada sungai, air terjun.. fresh dari gunung. Itu la yang bestnya kampung hubby ni.

Pagi-pagi lagi aku ajak hubby pegi pusing-pusing kampung naik moto ( kalo kat KL mmg la aku tamo naik moto..TakOt ) .. ala-ala merempit mcm citer sembilu .. hahaaha.. pusing punya pusing aku nampak la kolam mancing yang luas dan besar. Aku pun ajak la hubby singgah kat situ. Hajat nak mancing la konon..harga nya RM20 - pancing la sampai lebam..tapi bila pikir balik.. aku bukannya makan ikan air tawar, pastu penah dgr citer org kampung dlm kolam tu ada ular, lagi la aku tak jadi nak mancing. KANSEL.

Sebelah kolam ikan tu ada ladang kambing. Aku saja je usha2 kat situ kan, tiba2 ada pulak bangla kat situ yang baik hati..ajak kitorg tgk kambing. Aku mula2 agak berprasangka la kan (ntah apa la dorg buat kat aku nanti), pastu tiba-tiba nmpak tokei ladang tu ( hubby kenal ) ajak masuk, aku pun dengan tanpa was-was pun masuk lah..

Pertama kali dalam hidup aku memegang kambing. Mula-mula takut, pastu mesra. Kambing-kambing ni sungguh comel dan manja. Aku tak penah rasa pun kambing tu comel sebelum ni, tapi skang persepsi aku suda berubah. Baby kambing adalah sangat comellll .. hahaha.. ada la dalam sejam aku sibuk menjadi gembala, pusing segala kandang dan ladang.. fuh penat rupenya jadi gembala kambing ni.

Setelah penat bergelumang dgn kambing dan kitorg pun dah berbau kambing, maka kitorg pun pegi merempit ke air terjun yang berdekatan. Air terjun ni betul2 sebelah umah moyang hubby. Moyang ni umur nya 99 tahun. Tapi kudratnya macam org 50-60 taun la. Berkat makan sayur-sayur la ni kan..First time aku tgk umah tepi air terjun, terpaku la kejap kan. Pastu apa laie....TERJUNNNNN! ...

Seronok duk kampung, bila rasa tenang dan aman. Boleh release tension kejap. Tapi aku rasa, kt kmpg ni setakat nak bercuti 2 3 hari boleh la, tapi untuk tinggal dan keje kat sini... TIDAKKKkkKKk! aku x mampu melakukannya..










Friday, 18-Jan-2008 10:26 Email | Share | | Bookmark
-- 18.01.08 - 2 tahun dalam kenangan --

 
 
Quote:
semalam adalah kenangan, hari ini adalah kenyataan, esok adalah impian..

Alfatihah buat arwah bonda di alam sana. Semoga rohmu dicucuri rahmat yang Maha Esa.
Love u bonda. Alwiz n forever in my heart.





[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net